Ligging & Omgeving

Ontdek Camping Landgoed Geijsteren

Reserveren?

Op dit moment zijn we hard aan het werk om ons terrein weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Ook zullen we even rust nemen en ( hopelijk) op vakantie gaan. We zien jullie graag vanaf 1 april 2022 op Natuurkampeerterrein Landgoed Geijsteren.

Uiteraard kan er gewoon gereserveerd worden. U kunt via deze website heel makkelijk een aanvraag indienen en we zullen daar dan z.s.m. op reageren.

Tot volgend jaar.

Met vriendelijke groeten

Angela Rian en Anja

Het landgoed Geijsteren, sinds 1806 bezit van familie de Weichs de Wenne, bestaat uit mooie natuurgebieden en boerderijen met akkers en weiden. Prachtige bossen, statige lanen en enkele mooie vennen. De woningen die tot het landgoed behoren zijn duidelijk herkenbaar aan de zwart-witte luiken. De totale oppervlakte van het landgoed bedraagt ongeveer 700 hectare.

De fraaie Oostrumse Molenbeek doorkruist het landgoed, langs restanten van de oude Maasbedding en opgestuwde terrassen uit de ijstijd. Bezienswaardigheden op het landgoed zijn de Willibrorduskapel (daterend uit 1680) en de Rosmolen, een voormalige watermolenhoeve. In de kern van het dorp Geijsteren zijn diverse boerderijen, die verbouwd zijn tot woonhuis. Op ongeveer 10 minuten loopafstand van de camping ligt de ruïne van het kasteel, die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Engelsen is gebombardeerd omdat zij dachten dat de bezetter zich hier schuil hield. De ruïne van het kasteel is afgelopen jaren hersteld en u bent welkom om een bezoek te brengen. De poort is dagelijks open tot 17.00 uur.

De omgeving en het landgoed zijn prachtig om te voet of per fiets te ontdekken en te bezoeken, maar vooral om ervan te genieten en de Limburgse gastvrijheid te beleven.

Omgeving Geijsteren

De St.Willibrorduskapel, midden in het eeuwenoude bos op een vijfsprong van wegen, is in 1641 herbouwd op een plaats waar de heilige bisschop vroeger predikte en doopte. In de maanden juni, juli en augustus is de kapel open op de woensdagavond voor eucharistieviering om 19.00 uur. Aan het water uit de put werd een genezende kracht tegen oogziekten toegekend.

Aan de rand van het bos staat de Rosmolen, een watermolen met een piramidedak, dat evenals de ernaast gelegen boerderij een dak van riet heeft, waar elke vrijdagmiddag nog graan wordt gemalen

Wat verder stroomafwaarts staat een tweede watermolen, die ook volledig gerestaureerd is. En natuurlijk komt u ook hier zo maar onderweg kapelletjes tegen, elk met een eigen intentie. Soms lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Wandelen & Fietsen

De omgeving rondom de camping en de Maasvallei lenen zich uitstekend voor wandelen en fietsen. Er zijn grote gebieden waar de natuurliefhebbers volledig aan hun trekken komen. Zowel in de directe omgeving als wat verder weg. Landgoed Geijsteren, natuurgebied de Boshuizen, Nationaal Park de Maasduinen, Nationaal Park de Hamert, Nationaal Park de Grote Peel. Een knooppunten fietsnetwerk is in Limburg en Brabant aanwezig. Bij de receptie van de camping zijn fietskaarten te koop en zijn er uitgezette wandelingen beschikbaar.

Eten & Drinken

Op loop en fietsafstand liggen verschillende horeca gelegenheden voor ieder wat wils:

Boodschappen doen?

In Vierlingsbeek & Overloon kun je terecht voor boodschappen bij Plus Verbeeten.

© 2022
Created by LR Internet