Ligging & Omgeving

Ontdek Camping Landgoed Geijsteren

Reserveren?

Voor het weekend van 21-22-23 juni hebben we geen plekken beschikbaar.

Direct online reserveren

Het landgoed Geijsteren, sinds 1806 bezit van familie de Weichs de Wenne, bestaat uit mooie natuurgebieden en boerderijen met akkers en weiden. Prachtige bossen, statige lanen en enkele mooie vennen. De woningen die tot het landgoed behoren zijn duidelijk herkenbaar aan de zwart-witte luiken. De totale oppervlakte van het landgoed bedraagt ongeveer 700 hectare.

De fraaie Oostrumse Molenbeek doorkruist het landgoed, langs restanten van de oude Maasbedding en opgestuwde terrassen uit de ijstijd. Bezienswaardigheden op het landgoed zijn de Willibrorduskapel (daterend uit 1680) en de Rosmolen, een voormalige watermolenhoeve. In de kern van het dorp Geijsteren zijn diverse boerderijen, die verbouwd zijn tot woonhuis. Op ongeveer 10 minuten loopafstand van de camping ligt de ruïne van het kasteel, die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Engelsen is gebombardeerd omdat zij dachten dat de bezetter zich hier schuil hield. De ruïne van het kasteel is afgelopen jaren hersteld en u bent welkom om een bezoek te brengen. De poort is dagelijks open tot 17.00 uur.

De omgeving en het landgoed zijn prachtig om te voet of per fiets te ontdekken en te bezoeken, maar vooral om ervan te genieten en de Limburgse gastvrijheid te beleven.

Een kleine greep van enkele leuke activiteiten op max 30 minuten (met auto) van de camping:

- Heerlijk fietsen en wandelen door het nieuwe Maaspark Ooijen-Wanssum
- Nationaal park Maasduinen met een leuke brasserie
-Wandelen in de Heere Peel in America waar je heerlijke appeltaart bij het knusse restaurant Aan de Drift kunt eten._
- Verhuur van e-scooters bij Maasrider in Maashees
- Kasteeltuinen Arcen met meteen een bezoek aan de lekkerste ijssalon Clevers
- Odapark Venray. Een tuin van Verbeelding en Creativiteit

Omgeving Geijsteren

De St.Willibrorduskapel, midden in het eeuwenoude bos op een vijfsprong van wegen, is in 1641 herbouwd op een plaats waar de heilige bisschop vroeger predikte en doopte. In de maanden juni, juli en augustus is de kapel open op de woensdagavond voor eucharistieviering om 19.00 uur. Aan het water uit de put werd een genezende kracht tegen oogziekten toegekend.

Aan de rand van het bos staat de Rosmolen, een watermolen met een piramidedak, dat evenals de ernaast gelegen boerderij een dak van riet heeft, waar elke vrijdagmiddag nog graan wordt gemalen

Wat verder stroomafwaarts staat een tweede watermolen, die ook volledig gerestaureerd is. En natuurlijk komt u ook hier zo maar onderweg kapelletjes tegen, elk met een eigen intentie. Soms lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Wandelen & Fietsen

De omgeving rondom de camping en de Maasvallei lenen zich uitstekend voor wandelen en fietsen. Er zijn grote gebieden waar de natuurliefhebbers volledig aan hun trekken komen. Zowel in de directe omgeving als wat verder weg. Landgoed Geijsteren, natuurgebied de Boshuizen, Nationaal Park de Maasduinen, Nationaal Park de Hamert, Nationaal Park de Grote Peel. Een knooppunten fietsnetwerk is in Limburg en Brabant aanwezig. 

Voor een gezellig dagje uit op de e-scooter verwijzen we u graag door naar www.maasrider.nl. Ze zijn gevestigd in Maashees dus op ongeveer 1 km van ons natuurkampeerterrein.

Eten & Drinken

Op loop en fietsafstand liggen verschillende horeca gelegenheden voor ieder wat wils:

Boodschappen doen?

In Vierlingsbeek & Overloon kun je terecht voor boodschappen bij Plus Verbeeten.

© 2024
Created by LR Internet